Glavna

“Zapadni Balkan treba da bude deo EU, popraviti mehanizme”

Nemačka kancelarka Angela Merkel i poljski premijer Mateuš Moravjecki složili su se nakon samita Berlinskog procesa od 3. do 5. jula u Poznanju da je interes EU da u nju uđu zemlje Zapadnog Balkana, a Merkel je naglasila da potrebu da EU popravi neke svoje mehanizme ne vidi kao kočnicu za evrointegraciju balkanskog regiona.

Pročitajte više

Fiskalni savet: EPS među najvećim zagađivačima u Evropi

Fiskalni savet je ocenio da nacrt Fiskalne strategije Vlade Srbije za 2020. godinu, sa projekcijom za 2021. i 2022. godinu, ne predviđa da se povećaju investicije javnih preduzeća koja su pod kontrolom države, a pre svega u Elektroprivredi Srbije (EPS), gde pada proizvodnja i zbog čega se smanjuje privredni rast zemlje.

Pročitajte više

Mogerini i Han: Neprihvatljivo veličanje ratnih zločinaca

Šefica diplomatije Evropske unije Federika Mogerini i komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han naveli su da EU očekuje od svih političkih lidera da podrže odluke međunarodnih sudova i da se suzdrže od bilo kakvih izjava i dela koje bacaju sumnju na nezavisnost ili nepristrasnost procesa donošenja presuda.

Pročitajte više

Javnost uskraćena za debatu o kandidatima za poverenika

Proces u kojem je Odbor za kulturu i informisanje predložio Narodnoj skupštini Milana Marinovića za poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti nije obezbedio da se izbor između kandidata izvrši na osnovu ocene i poređenja njihovih kvalifikacija, prethodnog specifičnog iskustva u oblastima iz nadležnosti Poverenika i planova rada, ocenile su juče […]

Pročitajte više