Arhiva

“Zapadni Balkan treba da bude deo EU, popraviti mehanizme”

Nemačka kancelarka Angela Merkel i poljski premijer Mateuš Moravjecki složili su se nakon samita Berlinskog procesa od 3. do 5. jula u Poznanju da je interes EU da u nju uđu zemlje Zapadnog Balkana, a Merkel je naglasila da potrebu da EU popravi neke svoje mehanizme ne vidi kao kočnicu za evrointegraciju balkanskog regiona.

Pročitajte više

Fiskalni savet: EPS među najvećim zagađivačima u Evropi

Fiskalni savet je ocenio da nacrt Fiskalne strategije Vlade Srbije za 2020. godinu, sa projekcijom za 2021. i 2022. godinu, ne predviđa da se povećaju investicije javnih preduzeća koja su pod kontrolom države, a pre svega u Elektroprivredi Srbije (EPS), gde pada proizvodnja i zbog čega se smanjuje privredni rast zemlje.

Pročitajte više

“Nizak nivo otvorenosti budžeta”

Međunarodni Indeks otvorenosti budžeta (OBI) pokazuje da Srbija ne ispunjava standarde dobre prakse kada je reč o objavljivanju i sveobuhvatnosti budžetskih dokumenata, učešću javnosti u budžetskim procesima i nadzoru koji nad Vladom ostvaruju Skupština i nezavisna tela, objavila je juče “Transparentnost Srbija” (TS).

Pročitajte više

Razvojni put Vladinog službenika iz “NVO” sektora

Od štrajka glađu i obraćanja OEBS-u zbog jedinice iz matematike na kraju godine nakon jedinice iz prvog polugođa i četiri jedinice i dve dvojke u drugom, do otkrića gigantskih tela učesnika Kosovskog boja, pogledajte šta su mediji pisali o Mariju Spasiću, iz „Saveta za monitoring, ljudska prava i borbu protiv korupcije Transparentnost“.

Pročitajte više