Arhiva

EK: Izbeći sve provokacije u okviru dijaloga Beograda i Prištine

Portparolka Evropske komisije Maja Kocijančič izjavila je juče da je u trenutku nastavka rada predsednika Srbije i Kosova, Aleksandra Vučića i Hašima Tačija, u okviru dijaloga Beograd i Prištine, neophodno izbeći sve provokativne izjave i akcije i dodala da su Priština i Tirana u obavezi da poštuju odredbe SSP-a o granicama.

Pročitajte više

Stejt department objavio izveštaj o terorizmu, Srbija napreduje

Najveće pretnje od terorizma u Srbiji, u kojoj tokom 2017. godine nije bilo terorističkih napada, i gde je nivo aktivnosti u vezi sa regrutacijom boraca za Islamsku državu bio nizak, ostaju potencijalno kretanje novca i oružja preko njene teritorije, povratak stranih terorističkih boraca i radikalizacija, navodi se u najnovijem izveštaju Stejt departmenta o terorizmu za […]

Pročitajte više

Han: Za slobodu medija nisu dovoljni samo zakoni

Evropski komesar za proširenje Johanes Han pozvao je da se medijima na Zapadnom Balkanu pomogne konkretnom finansijskom podrškom i poručio da za slobodu medija i zaštitu novinara nisu dovoljni samo zakoni, već i efikasno i nezavisno sudstvo koje će omogućiti da se ti zakoni sprovode.

Pročitajte više

“Ponudu za PKB dala samo arapska kompanija Al Dahra”

Predsednik Samostalnog sindikata Poljoprivredne korporacije Beograd (PKB) Milisav Đorđević rekao je juče da je nezvanično čuo da su dokumentaciju za privatizaciju te firme otkupile dve kompanije, ali da je ponudu dala samo “Al Dahra” iz Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE).

Pročitajte više

Kurc: Neprihvatljivo je ograničavati slobodu medija

Austrijski kancelar Sebastijan Kurc izjavio je juče da je neprihvatljivo ograničavati slobodu medija, reagujući na izveštaje da je zvaničnik ministarstva unutrašnjih poslova sugerisao policiji da ograniči komunikaciju sa kritički nastrojenim medijima na minimum, prenosi AP.

Pročitajte više