Ramuš Haradinaj, predsednik kosovske vlade / Foto: FoNet

Poslanici Srpske liste se vratili u Skupštinu Kosova

Kako piše N1, nakon što su predstavnici Srpske liste Goran Rakić i Milan Radoičić razgovarali sa kosovski premijerom Ramušem Haradinajem, poslanici Srpske liste vratili su se u Skupštinu Kosova. 

FoNet je u petak preneo Haradinajevu izjavu kojom on poziva predstavnike Srpske liste da se vrate i u Vladu Kosova.

“Sa predsednikom Srpske liste Goranom Rakićem i Milanom Radoičićem koji sada ima političku funkciju u Srpskoj listi razgovarao sam o partnerstvu sa njima i problemima koje imaju. Rekao sam im da bi bilo dobro da se vrate u Vladu. Njhovo odsustvo ne šteti Kosovu, već samo njima”, kazao je Haradinaj.

Podsetimo, Srpska lista izašla je iz Vlade Kosova nakon hapšenja Marka Đurića, direktora Kancelarije za KiM, krajem marta ove godine, a poslanici Srpske liste bojkotovali su rad Skupštine Kosova. Srpska lista podržala je vladu Ramuša Haradinaja glasovima u Skupštini u septembru prošle godine, uprkos tome što je cela prva polovina 2017. godine protekla u razmeni teških reči i optužbi između Haradinaja i zvaničnika Srbije – Aleksandra Vučića, Marka Đurića, Aleksandra Vulina, i drugih.

Kosovska opozicija osudila je sastanak Haradinaja sa predstavnicima Srpske liste, preneo je FoNet pisanje prištinskih medija. Poslanik Demokratskog saveza Kosova u kosovskom parlamentu Armend Zemaj izjavio je da je potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić optužen za umešanost u organizovani kriminal, iznude i pretnje, dok je Bota Sot izjavio da je Radoičić “gazda severa” i bliski saradnik Zvonka Veselinovića, za kojeg navodi da je osumnjičen za učešće u organizovanom kriminalu.