Foto: FoNet, MGSI

Južnim vestima dostavljeni zapisnici sa saobraćajne nesreće Zorana Babića

Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavilo je Južnim vestima službene beleške, to jest zapisnike sačinjene posle nesreće na naplatnoj rampi Doljevac u kojoj je učestvovao direktor Koridora Srbije, Zoran Babić. Ime Zorana Babića, ali i ostalih učesnika nesreće je “zamagljeno”.

U dostavljenim zapisnicima sa lica mesta iz Kliničkog centra i Policijske uprave u Nišu navode se neki detalji, ali je Babićevo ime i ime njegovog vozača na svim mestima zamagljeno. One potvrđuju da su u udesu učestvovala tri vozila: “škoda superb”, “opel astra” i “folksvagen pasat”. Identiteti svih koji su davali izjave su sakriveni, pa je tako sakriven i identitet vozača “škode” koji je priznao da je naleteo na automobile koji su bili u kanalu za plaćanje putarine. Vozaču “škode” u belešci je sakriveno ime, matični broj, pa čak i zanimanje, iako zanimanja ostalih koji su davali izjave nisu “zamagljena”, pišu Južne vesti.

U Tužilaštvu su ranije rekli da je za volanom “škode” bio D. S, ali u beleškama nisu dostpni čak ni inicijali. Babićev vozač osumnjičen je za nesreću u Doljevcu, a Osnovni sud ga je posle hapšenja pustio na slobodu dok traje istraga. Njemu se na teret stavlja teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja.

Osnovno javno tužilaštvo obećalo je da će obelodaniti snimke sa nadzornih kamera tek pošto bude podignuta optužnica protiv Babićevog vozača. Optužnice do danas nema, a Babić je, i pored podnete ostavke, i dalje direktor Koridora.

Podsećamo da je u nesreći kod Doljevca jedna žena poginula, a pet osoba je povređeno, među kojima je bio i Babić.