Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

Tribina Lokalnog fronta održana na gradskom trgu

Tribina “Autoritarnost protiv demokratije” održana je ispred zgrade Gradske uprave u Kraljevu jer organizatoru Lokalnom frontu nije ustupljena svečana sala zbog čišćenja toaleta.

Na tribini su govorili sociolog iz Niša, Đokica Jovanović, Jovo Bakić sa Filozofskog fakulteta u Beogradu, Vladimir Marović profesor filozofije u Kraljevačkoj Gimnaziji i politički antropolog, Slobodan Sadžakov sa Pedagoškog fakulteta u Novom Sadu.

Sociolog Jovo Bakić poručio je okupljenima da ne treba da mrze sendvičare i botove jer će i oni jednom shvatiti o čemu je reč. On je rekao da u Srbiji danas imamo vladavinu bogate manjine koja je dobila autoritarni oblik i da vlast u Srbiji sedam godina nije bila kadra da razgovara sa bilo kim.

“Imate Aleksandra Vučića i njegovu porodicu koji su oligarhiju upregli u porodično-stranačke interese. Nama je potrebno da to razotkrijemo i da mu kažemo da ničija nije gorela do zore”, rekao je Bakić.

Inače, tribina je održana na platou jer Gradska uprava u Kraljevu nije želela da ustupi salu Lokalnom frontu za održavanje tribine, zbog čišćenja toaleta. U obrazloženju je navedeno da u tom periodu nije bilo moguće ustupiti salu jer se tada “vrši sanacija i čišćenje toaleta”.

Iz Lokalnog fronta su rekli da se najblaže rečeno radi o diskriminaciji. Jer, kako su istakli, nakon tribine koja je bila posvećena ubistvu Olivera Ivanovića, više nijednom nije dozvoljeno da ustupanje svečane sale Gradske uprave u Kraljevu.