Foto: FoNet/Xinhua

Donald Tramp i zvanično počeo kampanju: Demokrate žele da unište Ameriku

Američki predsednik, Donald Tramp, zvanično je počeo kampanju za izbore za drugi mandat na skupu u Floridi, kritikujući medije i politički establišment protiv koga je bio u trci 2016. godine.

Tramp se nada da će ga na predsedničkim izborima naredne godine, birači nagraditi za snažnu ekonomiju, prenosi Glas Amerike.

“Ispostavilo se da je to bilo više od samo sjajne političke kampanje. Bio je to veliki politički pokret, zahvaljujući vama”, rekao je predsednik, osvrćući se na poruku svoje prve kampanje. “To je pokret koji čine ljudi… koji veruju da jedna zemlja prvo mora da vodi računa o sopstvenim građanima”, rekao je Tramp.

Međutim, prema anketama, Tramp je i dalje nepopularan među većinom glasača, što je često opasan znak za predsednika koji želi još jedan mandat.

Trenutni favorit za osvajanje predsedničke nominacije Demokratske stranke je bivši potpredsednik Sjedinjenih Država Džo Bajden koji oštro kritikuje Trampa.

“On je pretnja za naše ključne vrednosti. Četiri godine Donalda Trampa biće posmatrane kao anomalija u američkoj istoriji. Osam godina će suštinski promeniti našu zemlju i poziciju u svetu”, rekao je Bajden.

Tramp je na skupu u Floridi govorio i o ekonomiji i graničnoj bezbednosti dok je ujedno kritikovao svoje demokratske protivnike kao “socijaliste” i “levičarske ekstremiste” koji su pokušali da unište njega i njegovu porodicu i koji se “prezirom gledaju” na njegove pristalice.

Takođe je govorio o svom pristupu graničnoj bezbednosti i tarifama u trgovini, i kritikovao medije i demokrate zato što su u centar pažnje postavili pitanje Rusije i druge kontroverze.