Foto: Istinomer, Zoran Drekalović

UNS: Državni sekretar Gajović pokušao da zastraši predsednicu Izvršnog odbora UNS-a

Udruženje novinara Srbije pozvalo je premijerku Anu Brnabić da smeni državnog sekretara Ministarstva kulture i informisanja Aleksandra Gajovića zbog toga što je, kako se navodi, uoči početka zasedanja komisije za ocenu medijskih projekata namenjenih osobama sa invaliditetom pokušao da zastraši predstavnicu UNS u toj komisiji Draganu Pejović.

Pejović, predsednica Izvršnog odbora Udruženja, rekla je UNS-u da ju je Gajović pozvao u svoj kabinet, gde je „izuzetno neprijatnim tonom” i sa namerom da je uplaši kritikovao njenu prošlonedeljnu izjavu za Radio Slobodna Evropa. Pejović je tada rekla da je ministarstvo tek nakon reagovanja UNS-a objavilo predlagače članova komisija za ocenjivanje medijskih projekata, da je pitanje zašto to nije učinilo pre, kao i da to dovodi u sumnju kredibilnost komisiji

UNS je saopštio da je Gajović Dragani Pejović rekao da ga je „baš briga šta misli UNS”, da nije objavio predlagače članova komisija zato što je to od njega tražilo Udruženje, već zato što je on čovek „širokih shvatanja”, a da UNS sve to radi da bi na njegovo mesto došao generalni sekretar UNS-a Nino Brajović.

Gajović je demantovao da je pokušao da zastraši predsednicu izvršnog odbora UNS-a i izrazio iznenađenje da je ona kod njega pronašla nameru da to uradi. “Pitam se da li su po sredi neke vanredne sposobnosti koje ona poseduje ili samo nedekvatna, a rekao bih lažna i zlonamerna obrada istine”, naveo je u pisanoj izjavi.