Foto: Pixabay.com

Dušan Ostojić iz Aleksinca se povlači iz novinarstva i građanskog aktivizma

Aktivista i urednik portala Aleksinac.net najavio je da se povlači iz građanskog aktivizma i novinarstva, nakon što mu je krajem maja zapaljen automobil. “Odlučio sam da se povučem ne toliko zbog straha, već pre svega zbog toga što sam sve manje motivisan da se stalno borim za opšte dobro dok moji sugrađani već godinama uglavnom sede skrštenih ruku”, rekao je Danasu.

 

Nakon što je uhapsila osumnjičenog za paljenje Ostojićevog automobila, policija je privela i njegovog nalogodavca, kojeg Ostojić poznaje. Misleći da paljevina ima veze sa njegovom poslednjom građansko-medijskom akcijom protiv seče drvoreda u centru Aleksinca, on se iznenadio kada je shvatio da nije tako. Nalogodavac je otac mladića I. K. (22) koji je osumnjičen za pokušaj ubistva rukometnog trenera Nenada Đurića (36), a koje su Aleksinac.net i on „javno osvetlili i informacije dostavili i drugim medijima“, piše Danas.

 

“Ipak, najviše sam rezigniran i pitam se koliko građani opšte “zaslužuju” da se neko maksimalno angažuje za javni interes i njihovo dobro. Kampanju protiv seče drvoreda u centru Aleksinca na fejsbuku je podržalo 12.000 ljudi, a na protestu se pojavilo samo nas osmoro. Svi ostali su “imali obaveze“, “zavise od države” ili “imaju porodicu“ – kao da sve to i ja nemam. I za ostale akcije ili istraživanja – od neporavilnog trošenja opštinskog budžeta, do ukazivanja na brojne nepravilnosti u raznim oblastima, nije bilo podrške, već pitanja: što se time baviš i šta će ti sve to?”, naglasio je Ostojić.