Milan Jovanović / Foto: Cenzolovka, Perica Gunjić

Novinar Jovanović vraća se u spaljenu kuću, nema novca za iznajmljivanje stana

Novinar gročanskog portala “Žig info” Milan Jovanović i njegova supruga odlučili su da se vrate u kuću koja je u decembru spaljena zato što više ne mogu da plaćaju iznajmljivanje stana.

Jovanović  je za “Cenzolovku” kazao da se vraća u kuću, iako se još nisu stekli uslovi za normalan život. On je sa suprugom Jelom Deljanin posle požara nekoliko dana proveo kod komšija, da bi posle toga iznajmio stan. Taj stan više ne može da plaća i zato je prinuđen da se vrati u kuću u kojoj još uvek nema ni kuhinju. Jovanović je za “Cenzolovku” rekao da se već previše zadužio, da je ušao u kredite i da je bio prinuđen da prestane sa daljim radovima i nabavkom neophodnih stvari. “Majstori više ne dolaze. Nemam s čim da sredim terasu i garažu, nemam kuhinju, ali nemam više ni para da plaćam kiriju. Zadužio sam se mnogo. Zahvalan sam Fondaciji ‘Slavko Ćuruvija’ koja je prikupljala finansijsku pomoć i svim ljudima koji su mi pomogli i bez tih novčanih sredstava ne bih ni ovoliko uspeo da uradim”, objasnio je Jovanović, koji još uvek ima policijsku zaštitu. Kaže da nema puno izbora osim da se vrati u kuću koja se nalazi nedaleko od Ulice braće Simonović u kojoj živi osumnjičeni za paljenje kuće, bivši predsednik Opštine Grocka Dragoljub Simonović. Inače, suđenje Simonoviću počelo je juče u Drugom osnovnom sudu u Beogradu. Zamenik tužioca Predrag Milovanović pročitao je optužnicu protiv okrivljenih, dok se uvodne reči advokata očekuju na sledećem ročištu koje je zakazano tek za 26. jul. Kako navodi “Cenzolovka”, petnaestak minuta pred početak suđenja, u zgradu suda, sa osmehom na licu, stigao je, u pratnji advokata, Simonović, koga je u holu ispred sudnice dočekalo dvadesetak pristalica. Oni su njegov dolazak pozdravili aplauzom, toliko glasno da su policajci, zaduženi za održavanje reda u zgradi suda, morali da ih opomenu da se stišaju.

Podsetimo, kuća Jovanovića zapaljena je u rano jutro, 12. decembra. Tada je u kući izgorelo sve što je novinar za života stekao, dok je njemu život spasila supruga koja ga je, ošamućenog od lekova koje pije, jedva iznela iz dima i vatre koja je zahvatila sobu u kojoj je spavao.