Milutin Jeličić / Foto: Printscreen N1

Usvojena ostavka Milutina Jeličića Jutke

Skupština opštine Brus je na jučerašnjoj sednici konstatovala ostavku predsednika Milutina Jeličića Jutke, koju je podneo 14. marta.

Ispred sale u kojoj se sednica održavala okupile su se pristalice opozicije i lideri Saveza za Srbiju Boško Obradović, Dragan Đilas, Borko Stefanović, Janko Veselinović, ali i oni koji su došli da daju podršku sada već bivšem predsedniku opštine. Posle višečasovne sednice, odbornici su za novog predsednika opštine Brus izabrali Sašu Miloševića, a sam Jeličić je istakao da je zadovoljan izborom svog naslednika. “Nastaviće da radi kao što sam i ja radio. A medijima poručujem da bolje pišu i da neistine i laži ne objavljuju. Ja sam doživeo medijsku torturu. A oni me nisu birali, već narod, čiju apsolutnu podršku i dalje imam”, kazao je Jeličić i poručio da bi, kada bi se sada održali izbori, osvojio 90 odsto glasova, prenosi N1. Pošto su odbornici prihvatili Jeličićevu ostavku, Dragan Đilas je ispred zgrade opštine rekao da je Brus ostao bez “jednog od ozbiljnih SNS šerifa” koji su svojim ponašanjem pokazali kako izgleda vlast SNS. “Svi lokalni šerifi u Srbiji danas znaju da im se bliži kraj vlasti. Svi znaju da je Jutka završio političku karijeru, a pravosudni organi će baviti dalje procesom u vezi sa Marijom Lukić i onim što je radio na Kopaoniku”, rekao je Đilas.

Inače, protiv Jeličića sedam žena je podnelo krivične prijave za polno uznemiravanje i nedozvoljene polne radnje zloupotrebom službenog položaja. Optužnica je podignuta samo u slučaju Marije Lukić, koja je dve godine radila kao njegova sekretarica. Jeličić je 1. marta rekao da podnosi ostavku na funkciju predsednika opštine, jer se slučaj zbog kojeg mu se sudi i koji se, kako ističe, dogodio pre nego što je postao član SNS, koristi za direktan napad na predsednika Aleksandra Vučića i za urušavanje SNS. Savez za Srbiju zatražio je od Jeličića ostavku najkasnije do 13. marta u 15 časova, uz poruku da će, ako to ne učini, predstavnici Saveza doći do zgrade opštine Brus i da će tada “morati da podnese ostavku”. Jeličić je, zatim, saopštio da je ostavku podneo u pisanoj formi 11. marta. Ipak, ona je kroz pisarnicu opštine prošla 14. marta. U Brusu je tog dana održan skup žena, koje su došle da podrže Jeličića.

Protiv njega se vodi i postupak po krivičnoj prijavi Ministarstva građevinarstva zbog sumnje da je, koristeći svoj položaj i uticaj koji je imao kao predsednik opštine, prekršio zakon u slučaju nelegalnog objekta na Pančićevom vrhu.