Milan Jovanović / Foto: Cenzolovka, Perica Gunjić

Uhapšeni osumnjičeni za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića; Jovanović: Nalogodavac na slobodi

Policija je uhapsila tri osobe, osumnnjičene za organizovanje i paljenje kuće novinara portala “Žig Info”, Milana Jovanovića, 12. decembra u Grockoj. Jovanović kaže da neće biti potpuno siguran sve dok ne bude uhapšen i nalogodavac napada.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je na konferenciji u nedelju da su uhapšeni A.M. (1993) i B.S.C. (1981) iz Grocke koji su osumnjičeni za paljenje kuće, a zbog sumnje da ih je angažovao i za to dao novac, uhapšen je I. N. (1977) iz te beogradske opštine. Policija sumnjiči A.M. da je 12. decembra oko tri časa ujutro bacio flašu sa benzinom u garažu Jovanovića, pošto je prethodno ciglom razbio prozor na objektu.

“Dva dana nakon toga, dobio je pare od I.N.”, rekao je ministar i dodao da je policija dobila priznanje osumnjičenog za direktno izvršenje tog krivičnog dela.

S druge strane, novinar internet portala Žig.info Milan Jovanović izjavio je da se oseća bezbednije pošto su uhapšene tri osobe zbog sumnje da su mu zapalile kuću, ali da neće biti potpuno siguran sve dok ne bude uhapšen i nalogodavac napada. Jovanović je za N1 rekao da je prezadovoljan što je policija uradila svoj posao.

“I u njih nikad nisam sumnjao jer znam da su sposobni i da svako krivično delo mogu da rasvetle ako im neko ne stavi zabranu i ne obustavi istragu”, rekao je Jovanović i dodao da se oseća sigurnije “ali ne toliko sigurno dok nalogodavac ne bude uhapšen”.

“I onaj ko je naredio ovo da se izvrši ovaj zločin, on je još uvek na slobodi”, upozorio je Jovanović.

Jovanović veruje da je razlog za napad njegovo pisanje, jer je, kao i drugi novinari portala Žig.info, i ranije dobijao pretnje zbog tekstova o zloupotrebama i korumpiranosti lokalnih funkcionera.

Podsetimo, u noći 12. decembra, porodična kuća novinara Milana Jovanovića zapaljena je do temelja, a nakon toga Jovanović je izjavio da je “umalo ubijen, odnosno ugušen i spaljen” i da je za to odgovoran predsednik opštine Grocka Dragoljub Simonović, koji je, kako je naglasio, želeo da ga ubije zbog toga što je pisao o njegovim malverzacijama u gasifikaciji te beogradske opštine.