Foto: Istinomer

Ministarstvo građevinarstva seli se u Grdeličku klisuru

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je da će ove nedelje “preseliti” ministarstvo u Grdeličku klisuru, gde se završava deonica auto-puta na Koridoru 10.

“Završetak Koridora 10, odnosno auto-put kroz Grdeličku klisuru, najznačniji je infrastrukturni projekat Srbije u poslednjih nekoliko decenija. Srbija će sa završenim Koridorom 10 biti mnogo drugačija od ove koja je danas. I za mene kao resornu ministarku nema prirodnijeg mesta od mesta na kom se ovaj projekat trenutno završava. Čitave naredne nedelje moji saradnici, državni sekretari, pomoćnici ministra i ja bićemo u Grdeličkoj klisuri, tamo ćemo biti i smešteni i čitavo ministarstvo biće izmešteno na Koridor 10, jer za nas nema važnijeg posla od tog”, izjavila je ministarka. Ona je za RTS kazala da svojim 24-časovnim prisustvom na Koridoru želi da pokaže koliko je Vladi Srbije značajan završetak ovog projekta.

Podsetimo, završetak radova na Koridoru 10 ministarka Mihajlović najavljuje godinama. Krajem 2014. izjavila je da Koridor 10 treba da bude završen do 2016. godine. Početkom juna prošle godine naglasila je  da “u ovom trenutku ne može precizno da kaže kada će tačno biti kompletno završen Koridor 10, jer ima izvesnih problema u izgradnji”, ali je dodala da “misli da neće biti gotov ove godine”. Nakon samo nedelju dana, istakla je da je za nju ovaj projekat već završen! “Za mene je Koridor 10 već završen, s obzirom da smo čekali na njega 35 godina, ova vlada je za dve godine završila oko 200 km auto-puta. Da li će za dva meseca gore ili dole biti kompletno završeni radovi je manje važno”. Inače, rokovi za završetak izgradnje Koridora 10 predstavljaju “zbirku neispunjenih obećanja” najviših državnih funkcionera u poslednjih 15 godina, na šta je Istinomer podsećao u više navrata.