Dragan Đilas / Foto: Istinomer/Zoran Drekalović

Treći osnovni sud: SNS da Đilasu isplati 300.000 dinara

Treći osnovni sud u Beogradu obavezao je prvostepenom presudom Srpsku naprednu stranku da isplati 300.000 dinara Draganu Đilasu na ime naknade nematerijalne štete u vidu duševnih bolova zbog povreda ugleda i časti. U tužbi se navodi da je u saopštenju objavljenom na portalu Srpske napredne stranke 15. januara 2018. godine, Dragan Đilas nazivan “lopovom” i “tajkunom”, kao i da je optužen da “krade” i da je “prevarant”. Tužilac je istakao i da se u saopštenju “bez ikakvih moralnih načela, etičkog stava, iznosi sa očigledno neobjašnjenim animozitetom prema tužiocu niz netačnih, krajnje uvredljivih i nepotvrđenih informacija i uvreda”.

U saopštenju se Dragan Đilas naziva jednim od predvodnika “lopovsko-tajkunske koalicije” i dodaje se da “u Srbiji niko nije ni lud ni glup da dozvoli prevarntima i lopovima da ih ponovo pljačkaju dok se oni bogate”. Takođe, u saopštenju je navedeno i da za razliku od liste “Aleksandar Vučić – Zato što volimo Beograd”, listu okupljenu oko tadašnjeg kandidata za gradonačelnika Beograda čine “patološki lažovi i osvedočeni lopovi”.

Na glavnoj raspravi povodom tužbe Dragana Đilasa nije se pojavio pravni zastupnik Srpske napredne stranke, iako je, kako je rečeno, tuženi uredno obavešten, prenosi agencija Beta.