Oliver Ivanović / Foto: FoNet/ Zoran Mrđa

GI SDP: Bez napretka u istrazi, cilj da se ubistvo Ivanovića zataška

Iako se navršilo osam meseci od ubistva lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” (SDP) Olivera Ivanovića, zvaničnih informacija u vezi s napretkom istrage nema. GI SDP je upozorila da napretka nema da bi se, kako je saopšteno, ubistvo Ivanovića zaboravilo i zataškalo.

Građanska inicijativa SDP poručila je 16. septembra da članovi, simpatizeri, porodica, prijatelji neće dozvoliti da se ubistvo lidera Olivera Ivanovića zaboravi i sa mesta gde je ubijen ponovo upitali predstavnike Prištine, Beograda i međunarodne zajednice ko ga je ubio. Gi SDP je u saopštenju navela da zvaničnih informacija u vezi sa istragom i dalje nema, kao i da oprema koju je istražno odeljenje Kosova uzelo nije vraćena.

“Osim medijskih širenja dezinformacija i prepucavanja, sudski proces očigledno stoji, a to sve sa jednom namerom da se mučko ubistvo Olivera Ivanovića zaboravi, zataška ili nažalost sa njegovim ubistvom istrguje, što smo od samog početka na te mogućnosti i ukazivali”, navodi se u saopštenju.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara, sa više hitaca u leđa, dok je ulazio u stranačke prostorije. Podsećamo, ubistvu Olivera Ivanovića prethodilo je paljenje njegovog automobila, medijska hajka tokom kampanje za lokalne izbore na Kosovu na jesen 2017, pritisci, zastrašivanje i hapšenje njegovih saradnika, a i sam Ivanović je govorio da se plaši za svoju bezbednost.

Podsećamo i da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić 12. aprila obećao da će “naše službe” za dve nedelje objaviti informacije o ubistvu Ivanovića, ali rezultati istrage do danas nisu objavljeni.