Foto: FoNet/MGSI

Mihajlović: Ne razmišljamo o povećanju cene putarine

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović izjavila je u nedelju da se ne razmišlja o povećanju cene putarine od sledeće godine. Mihajlović je ovo izjavila nakon što je vršilac dužnosti direktora Puteva Srbije Zoran Drobnjak najavio da će od državnog vrha tražiti povećanje cene putarine od sledeće godine. 

Drobnjak je rekao da je reč o planiranom povećanju od 10 odsto na svim auto-putevima u Srbiji, kao i da će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem o tome.

Međutim, ministarka Mihajlović je izjavila za RTS da “nismo o tome do sada razmišljali“, i rekla da su visine putarina posao Ministarstva finansija i Vlade Srbije, a da direktor Puteva Srbije “zna šta je njegov posao i da se nada da će ga raditi”.

Ona je tom prilikom dodala da je Koridor 10 “skoro završen, osim desetak kilometara kroz Grdelicu i Sićevo”, preneo je list Danas.

Podsetimo, ministarka Mihajlović je u decembru 2014. rekla da “Koridor 10 treba da bude završen do 2016. godine”, a u septembru 2017. godine izjavila je da je Koridor 10 završen – za nju.

Ujedno, podsetimo se i cele “sage” građenja Koridora 10 u kojoj su učestvovale kako aktuelna, tako i prethodne vlasti.