Meho Omerović / Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Meho Omerović podneo ostavku

Poslanik Socijaldemokratske partije Srbije Meho Omerović podneo je u utorak ostavku na mesto narodnog poslanika u Skupštini Srbije. Omerović je podneo ostavku posle incidenta na aerodromu u Frankfurtu kada je izašao iz “fri šopa”, a nije platio kozmetiku. On je kasnije objasnio da je zbog zdravstvenih problema morao hitno u toalet, kao i da se kasnije vratio da plati, ali ga je tada privela policija.

Ostavkom, Omerović gubi sve funkcije u Skupštini – osim statusa narodnog poslanika, Omerović je bio i predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava, kao i član Odbora za kontrolu službi bezbednosti.

Kako je posle incidenta izjavila predsednica Skupštine Maja Gojković, nakon što je policija u Frankfurtu privela Omerovića, on se pozvao na diplomatski pasoš i “samo zbog toga je oslobođen”.

Ostavku Omerovića najpre mora zvanično da konstatuje Administrativni odbor, nakon čega se ona upućuje na prvu narednu sednicu parlamenta na kojoj poslanici moraju da je usvoje. Nakon toga procedura nalaže da se izjasni Republička izborna komisija o tome ko će zameniti Omerovića, odnosno ko je sledeći kandidat za poslanika sa liste SDPS, piše B92.