Foto: Tviter nalog Dobrice Veselinovića

Stanari naselja Stepa Stepanović protestovali na Slaviji

U subotu 14. jula oko 200 stanara beogradskog naselja Stepa Stepanović blokiralo je trg Slavija, zahtevajući da se u njihovom naselju umesto crkve izgrade škola, vrtić, dom zdravlja i tržni centar. 

U pozivu na protest, piše da je “umesto izgradnje planiranog multifunkcionalnog objekta sa domom zdravlja, 2014. započela divlja gradnja crkve/brvnare sa crkvenom stambenom zgradom”, te da je “u junu ove godine započeta izgradnja neplaniranih veskih sadržaja, na osnovu nelegalno dobijenih dozvola”, a da je “pre samo nekoliko dana Patrijaršija preko noći zauzela još jednu, susednu višestruko veću parcelu u javnom vlasništvu, parcela je ograđena žicom, dovedeni su napoznati uniformisani ljudi koji onemogućavaju pristup građanima”.

“Kada smo kupovali stanove obaćali su nam da će sagraditi dve škole, dva vrtića, Dom zdravlja, tržni centar i pijacu. Izborili smo se za školu i vrtić, ali ništa od drugih obećanih sadržaja nije izgrađeno. Otvorli su nam ambulantu od 500 kvadrata i rekli da nam je to dovoljno, iako u ‘Stepi’ ima 4.500 stanova. Sad žele da grade crkvu”, prenele su Novosti reči učesnika protesta.

Podsetimo, Istinomer je ovaj protest pratio uživo na svojoj Fejsbuk stranici, a snimke možete pogledati ovde i ovde.