Foto: Istinomer / Zoran Drekalović

Sve sam (vas) pročitao

Od kako je predsednik Vučić ozbiljno izjavio, i dva puta ponovio, da dnevno mora da pročita 500, 600 stranica materijala, što javnog, što tajnog, ne bi li se odgovorno posvetio pitanju Kosova, u javnosti su otvorena “ozbiljna” pitanja – koliko je vremena potrebno za jednu stranu, kolika je prosečna brzina čitanja po strani, da li se ta brzina menja kako vreme odmiče – da li se čitalac zagreje pa mu brže ide nakon prvih 100 ili 200 strana ili koncentracija posle 389 strana pada. 

Nedavno je na jednoj konferenciji predstavnik Gugla objasnio kako je 15 odsto pretraga svakog dana na ovom pretraživaču novo. To znači da neko traži nešto što niko nikada pre nije tražio. Moguće je da Vučić traži nove materijale za čitanje.

Isto tako nedavno smo čuli priču o hrvatskom političaru, koji je na pitanje zašto određena dokumenta građanima nisu dostupna na internetu, odgovorio kako nema mesta na internetu. Svi su se smejali. Međutim, ako sledeći put na konferenciji za štampu predsednik počne da nabraja sve sajtove koji se mogu naći po bespućima interneta, pa slavodobitno izjavi kako zna i najmanji sajt na internetu, kao što zna svako selo i svaki grad u Srbiji, neće biti smešno.

Opširnije u blogu novinarke Istinomera Milke Domanović.