Foto: Promo KTV, N1

“Zrenjaninska KTV zbog uređivačke politike pod pritiscima vlasti”

Glavna i odgovorna urednica KTV iz Zrenjanina Danica Radić obratila se UNS-u pismom u kojem je navela da ta televizija zbog uređivačke politike trpi pritiske vlasti i da joj je gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić “preneo poruku Bratislava Gašića da mora da proda televiziju ili neće dobiti novac za sufinansiranje medijskih projekata”.

U pismu, koje prenosi UNS, ona je istakla da su posle te posete gradonačelnika “komitenti naprasno počeli da otkazuju saradnju”. “To je njihov princip, da pokupuju sve televizije i stave ih pod svoju kontrolu. Posle ucenjivačke ponude gradonačelnika naprasno su nam, bez objašnjenja, komitenti počeli otkazivati saradnju. Još jedan način finansijskog iscrpljivanja i ucena, a sve zbog toga što su na našu televiziju uvek svi mogli da dođu i slobodno pričaju“, rekla je Radić. Ona je ukazala na projektno sufinansiranje medija, kao na još jedan način pritiska proteklih godina. “To je velika prevara jer iz vrha Srpske napredne stranke stižu spiskovi u lokalne samouprave kojem mediju da se dodeli koliko sredstava”, navela je Radić.

A gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je da bi “voleo da zna da li je reč o budžetskim korisnicima“ i  da će „ukoliko može da pomogne to i uraditi, kako bi komitenti svoje reklame plasirali kako na pomenutoj televiziji, tako i u drugim lokalnim medijima“. “Želim da verujem da se dobra saradnja lokalne samouprave i mene kao gradonačelnika Zrenjanina sa KTV televizijom nastavlja i u narednim periodu, kao što sam na samom početku i naveo, jer nema razloga da bude drugačije”, rekao je Janjić UNS-u. Na pitanja UNS-a o navodima Danice Radić da joj je „preneo poruku Bratislava Gašića da ako neće da proda televiziju više neće ni jedan jedini dinar dobiti iz opštinskog budžeta“ Janjić nije odgovorio.