Foto: NDNV

Tabla i sanduče NDNV prelepljeni nacionalističkim natpisima

Nezavisno društvo novinara Vojvodine (NDNV) saopštilo je juče da je na ulazu u prostorije u kojima se nalaze “po ko zna koji put” uništena tabla sa imenom tog udruženja i njhovo poštansko sanduče.

NDNV ističe da se njihove prostorije  nalaze u centralnoj novosadskoj pešačkoj ulici, a sanduče i tabla prelepljeni su parolama na srpskom i na engleskom jeziku, na kojima piše “Dobrodošli u područje nacionalizma”. Udruženje je navelo da se slična situacija ponovila već mnogo puta, te da “napade nasilnika na tablu i sanduče” prepoznaju kao “ozbiljnu pretnju”. “Pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da su rukovodioci i saradnici našeg udruženja već dugo meta velikog broja direktnih pretnji smrću i drugih verbalnih napada”, naglasio je NDNV. Dodaje se da će i taj incident biti prijavljen policiji i drugim nadležnim organima, ali da udruženje nema velika očekivanja, jer su i raniji napadi bili prijavljivani nadležnima, ali nije bilo reakcije. “Nažalost, moramo da istaknemo da nemamo prevelika očekivanja da će počinilac biti pronađen i primereno kažnjen, s obzirom na to da do sada niko, niti jednom nije odgovarao za napade na NDNV i pretnje nama i našim saradnicima, pa čak i ako je to činio ne skrivajući vlastiti identitet”, piše u saopštenju.

Podsetimo, tokom februara ulaz u zgradu u Resavskoj 28, gde su sedišta Udruženja novinara Srbije (UNS) i Nezavisnog udruženja novinara Srbije (NUNS), u više navrata bio je oblepljen uvredljivim plakatima, a na isti način obeležen je i ulaz u zgradu u kojoj se nalazi redakcija lista “Danas”.