Objekat na Kopaoniku / Foto: Print screen N1

Brnabić: Ugostiteljski objekat na vrhu Kopaonika biće srušen

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je juče da za ugostiteljski objekat na vrhu Kopaonika nije tražena dozvola za izgradnju, i da je izdato rešenje za rušenje.

Ona je na pitanje novinara čiji je objekat od 1.000 kvadratnih metara na Pančićevom vrhu, rekla da “nije važno čiji je, jer su svi građani jednaki pred zakonom”. Inače, u elektronskom sistemu za izdavanje građevinskih dozvola nema podataka da li je izdat bilo kakav dokument za izgradnju. Premijerka je dodala da je verovatno propust lokalne samouprave to što nije reagovala pre nego što je objekat izgrađen bespravno. Na insistiranje novinara da objasni kakva je dalja procedura, Brnabić je rekla da je izdato rešenje za rušenje i upitala šta se još od nje očekuje, “da li da uzme čekić i da krene da ruši?”. A ministarka saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović rekla je da je vlasnik podneo zahtev za ozakonjenje tog objekta, ali da je odbijen.

Podsetimo, nedavno je “Insajder” pisao da parcela na kojoj je izgrađen sporni objekat više ne postoji, a da se on sada nalazi na parceli pod novim brojem. Kako se navodi, podela parcele na kojoj je i nelegalni objekat izvršena je prošlog decembra, objekat je upisan i u katastar, iako je, napominje se, investitorka Snežana Mitković dobila saglasnost niza institucija za izgradnju ski-bifea, a ne betonsko-armiranog objekta od više od 1.000 kvadrata. U bespravnom objektu u prizemlju otvoren je restoran koji radi više od mesec dana. Kako se može videti na fiskalnom računu koji je “Insajder” dobio u restoranu, restoranski deo drži firma “Vrh 2017” iz Brusa. Prema podacima Agencije za privredne registre, zastupnica ove firme je Sonja Miljković, koja je ovu ugostiteljsku radnju registrovala 5. decembra, dok je u PDV sistem ušla za manje od mesec dana – 1. januara.