Slobodan Arežina / Foto: Istinomer

Arežina dobio ponudu za aneks na ugovor kojim je otpušten

Programski direktor Radio televizije Vojvodine Slobodan Arežina izjavio je da ga je pravna služba te medijske kuće juče zvala da potpiše “aneks Ugovora o radu”, koji mu je otkazan u ponedeljak, a kojim ga raspoređuju na mesto “menadžera projekata” i to po odluci Upravnog odbora RTV.

Arežina je za “Betu” izjavio da je bio iznenađen ovim pozivom, te da je postavio pitanje kako je moguće da ga pozivaju na potpisivanje aneksa ugovora, jer je već dobio otkaz. Kako je kazao, iz RTV mu je odgovoreno da je problem nastao, jer nije postojala “sinhronizacija između pravne i kadrovske službe”. Podsetimo, Arežina je dobio otkaz 29. januara, iako ga je Apelacioni sud prethodno vratio na posao, uz presudu da je “nezakonito smenjen” u maju 2016, a do tog dana on je radio kao drugi programski direktor, zajedno sa Sonjom Kokotović Zečević, koja je na to mesto postavljena nakon smene. “Rekli su mi da to nije bio klasični otkaz, iako u rešenju stoji da prestaje potreba za radom i u poslednjem pasusu stoji da Zakon određuje kada se radniku uručuje otkaz, a ne premeštanje na drugo radno mesto”, kazao je Arežina. Kako je objasnio, nakon konsultacija sa advokatima, Aneks ugovora je donet na osnovu odluke UO, koji je i odlučio da ga smeni sa mesta direktora programa. “Pošto je mene Upravni odbor ponovo smenio, sada direktor RTV meni nudi taj novi Aneks ugovora o radu. Dakle opet smo na početku. Situacija je ponovo kao da nije bilo ni suđenja u Osnovnom sudu, niti u Apelacionom sudu, sve se vratilo na isto, ponovo me smenjuju protivzakonito, ponovo mi određuju mesto menadžera projekta i ponovo će morati da ide tužba”, rekao je Arežina.

Prethodno Pokret “Podrži RTV” pozvao je građane da telefonom zovu generalnog direktora RTV Miodraga Koprivicu i od njega traže objašnjenje o otkazu Arežini.