Marko Đurić i predsednik Srpske liste Goran Rakić / Foto: FoNet/Nenad Đorđević

Pobeda Srpske liste u opštinama Klokot i Parteš na Kosovu

Kako je javila agencija Beta, Srpska lista je proglasila pobedu svojih kandidata u drugom krugu lokalnih izbora na Kosovu u opšinama Klokot i Parteš.

Na ovaj način, kandidati Srpske liste pobedili su u svih 10 opština sa srpskom većinom na lokalnim izborima na Kosovu.

Zanimljivo je, međutim, da je između dva kruga, u petak 17. novembra, Srpska lista u opštini Klokot podržala svog protivkandidata iz prvog kruga, koji je nekoliko dana pre toga pristupio ovoj listi.

Kako je preneo portal KosSev, dosadašnji gradonačelnik Klokota Srećko Spasić – otac kandidata Srpske liste u prvom krugu Strahinje Spasića – nije želeo da komentariše odluku da Srpska lista podrži protivkandidata njegovog sina u prvom krugu Božidara Dejanovića.

Portal je preneo izjave građana, koji su se nakon ove vesti okupili ispred prostorija Srpske liste u Klokotu: “Nek’ ovo služi na čast Marku Đuriću. Mi smo ga podigli i mi ćemo ga skinuti.”

Kako je pisalo u saopštenju Srpske liste, Božidar Dejanović sa kompletnim članstvom pristupio ovoj listi, koja je pozvala građane da upravo njega podrže u drugom krugu glasanja:

“Božidar Dejanović je prepoznao činjenicu da je Srpska lista, i njena misija uspostavljanja političkog jedinstva našeg naroda na Kosovu i Metohiji, budućnost, jer srpski birači su u poslednja dva izborna ciklusa jasno poručili da im je dosta političkih podela”, pisalo je u saopštenju.