Zoran Radovanović, direktor KC Niš / Foto: FoNet/Dragan Antonić

Direktor KC Niš: Zid nije srušen nego “opsečen”, novinari vrše udar na državu

Kako pišu Južne vesti, direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović, povodom vesti da je na južnoj strani novog KC Niš morao da bude srušen zid da bi se unela oprema, izjavio da zid nije srušen već „otvoren i opsečen“, a da novinari pisanjem o rušenju zida vrše udar na državu.

Južne vesti su još pre 20-ak dana pisale da im je sam Radovanović potvrdio da zid mora da bude rušen da bi mogli da se unesu uređaji za magnetnu rezonancu, pošto nisu mogli da budu uneseni na drugi način.

Međutim, kako piše ovaj portal za Radovanovića „ne predstavlja problem naknadno rušenje tek izgrađenog zida, kao ni to što građevinskim projektom nisu planirana vrata za gabaritne medicinske uređaje, već mu je problem termin ’rušenje’”.

„Moje lično mišljenje je da se radi o udaru na državu. Nije isto ruši se zid i pravi se otvor. To nije rušenje, nego opsecanje“, rekao je Radovanović o terminu „rušenje“, koji su upotrebili mediji.

Podsetimo, Istinomer je već ocenio izjavu Aleksandra Vučića o tome da će KC Niš biti otvoren u martu 2017. godine

Takođe, podsećamo da je tender za nabavku opreme za KC Niš poništen, ali je ugovor u međuvremenu potpisan, a oprema nabavljena i ugrađena ili se još ugrađuje.