Siniša Mali / Foto: FoNet/Beoinfo

Rekonstrukcija Brankovog mosta završava se tek na proleće

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je juče da Brankov most neće biti u potpunosti rekonstruisan u novembru, iako je u avgustu tvrdio suprotno.

Naime, Mali je potvrdio informaciju koju je dan ranije izneo gradski menadžer Goran Vesić, koji je kazao da po završetku sezone radova pred zimu, neće biti puštena u saobraćaj cela širina mosta, jer će krajnje desna traka na uzvodnoj strani, u smeru iz Novog Beograda ka centru, biti otvorena tek na proleće, kada se završe radovi. Mali je rekao da će u prvoj polovini decembra za saobraćaj biti otvoreno pet od ukupno šest traka, a sada su samo četiri. To suženje mosta već mesecima izaziva gužve na pristupima mostu i okolnim ulicama. Dve trake mosta su zatvorene za saobraćaj radi zamene konstrukcije trotoara na uzvodnoj strani mosta koja je godinama zatvorena za pešake, jer se u njoj otvorila rupa nad rekom.

A gradonačelnik je 17. avgusta kazao da će radovi na tom mostu biti završeni za dva ili dva i po meseca. “Trajaće malo duže. Ja računam dva meseca, dva i po najviše. Dakle, ne šest meseci, ne do kraja godine. Izdržaćemo zajedno saobraćajne gužve koje će se desiti i koje se dešavaju, ali mi drugog rešenja nemamo”, rekao je Mali. Ipak, juče je za N1 kazao: “Brankov most je u katastrofalnom stanju i nisam hteo da se igram sa bezbednošću ljudi koji svakodnevno prelaze most. Kako smo polako skidali jednu po jednu ploču tako smo videli da je to stvarno sve trulo”.

Podsetimo, pešačka leva strana Brankovog mosta zatvorena je već četiri godine, a kako je pisao Istinomer, gradski menadžer Goran Vesić još u septembru 2014. tvrdio je da su svi tehnički problemi, koji su kočili početak radova, rešeni i da će rekonstrukcija ubrzo biti završena: “Leva pešačka staza na Brankovom mostu u smeru ka Novom Beogradu biće sanirana i otvorena za pešake početkom oktobra.” (Beta, 6. 9. 2014. godine).