Protest sindikata / Foto: FoNet/Marija Đoković

Policijski sindikat Srbije: Stefanović da se bavi problemima policije

Umesto da napada policajce preko televizije, ministar unutrašnjih poslova bi trebalo da se bavi njihovim problemima, saopštio je Policijski sindikat Srbije u nedelju. Ovo saopštenje je došlo nakon što je Stefanović na TV Pink ocenio da na protestu održanom u subotu, 7. oktobra, nije iznet nijedan konkretan zahtev, već da su iznete samo “političke floskule“.

“Stefanoviću ne smetaju korupcija u državi i haos u MUP Srbije, ali mu smeta što je (predsednik sindikata Veljko) Mijailović na protestu nosio jaknu ‘vijetnamku’. To upravo pokazuje odnos vlasti prema sindikatima, ali i građanima Srbije. Dok Mijailović posle 30 godina rada u policiji i ratovanja za Srbiju, danas nosi ‘vijetnamku’, dotle ministar Stefanović, koji nikada u životu nije radio već se 20 godina samo bavi politikom, pojavljuje isključivo u firmiranim odelima i živi u svojoj vili na Bežanijskoj kosi. Postavljamo zato pitanje, ko je tu dobitnik tranzicije, Mijailović i policajci ili ministar Stefanović?”, navodi se u saopštenju tog sindikata, a prenosi Beta.

Podsetimo, 7. oktobra je održan zajedniči protest Policijskog i Vojnog sindikata Srbije pod nazivom “Vratite nam državu“, na kom je zatražena smena Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina i “svih onih koji umesto za državu i narod, rade za partijske interese”.