Ministar Vukosavljević / Foto: FoNet/Aleksandar Barda

Vukosavljević: Medijska strategija do kraja godine

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević izjavio je juče “Fonetu” da očekuje da nova medijska strategija bude usvojena do kraja godine.

On je za N1 kazao da bi strategija trebalo da bude predstavljena javnosti početkom decembra i naveo da ne bi da prejudicira ishode, kojima se trenutno isključivo bavi Radna grupa, “formirana u skladu sa zakonom”. On je rekao da će Radna grupa, u sklopu svojih rešenja uključiti i pitanje rešenja za novinsku agenciju “Tanjug”. Podsetimo, Ministarstvo kulture polovinom jula obrazovalo je Radnu grupu od 15 članova za izradu radne verzije Strategije razvoja sistema javnog informisanja do 2023. godine, sa Akcionim planom za sprovođenje Strategije.

Inače, ministar Vukosavljević izjavio je početkom marta da će “sutra ili prekosutra” biti formirana radna grupa i istakao da će medijska strategija biti gotova do sredine juna. On je tada kazao da je “u toku” priprema rešenja i za “Tanjug”.  Takođe,  još u septembru prošle godine najavio je da će se to ministarstvo “truditi da u narednih šest meseci donese novu medijsku strategiju”.