Milorad Vučelić / Foto: FoNet/FK Partizan

Direktor RTS za vreme Miloševića – novi urednik “Novosti”

Novinar, osnivač nedeljnika “Pečat” i aktuelni predsednik Jugoslovenskog sportskog društva “Partizan” Milorad Vučelić imenovan je za vršioca dužnosti glavnog i odgovornog urednika “Večernjih novosti” i svih izdanja Kompanije, objavljeno je na sajtu tog lista.

Kako podseća “Cenzolovka”, Vučelić je bio prvi čovek Radio-televizije Srbije u vreme ratova devedesetih i nekadašnji visoki funkcioner SPS-a. “U njegovo vreme nacionalni javni servis bio je potpuno pod kontrolom režima Slobodana Miloševića, čiji su program obeležavale ratnohuškačke informativne emisije”, ističe ovaj sajt.

Inače, zaposleni u “Novostima” u maju su tražili od Vlade Srbije da pomogne kompaniji kojoj, kako su napomenuli, zbog nagomilanih dugova preti gašenje. Tadašnji generalni direktor i glavni urednik Ratko Dmitrović kazao je da od Vlade traže da reši problem, “jer nema ko drugi”. “Milan Beko je vlasnik, ali Novostima upravlja Vlada Srbije od 2011. godine”, ukazao je Dmitrović, koji je ubrzo napustio funkciju, obaveštavajući Nadzorni odbor da mu je istekao četvorogodišnji mandat. Većinski vlasnik Kompanije “Novosti” je biznismen Milan Beko sa 62 odsto akcija, ali nema upravljačku funkciju, koju mu je Vlada Srbije oduzela pre šest godina, jer nije hteo da otkupi preostali deo akcija.