Radnici "Goše" sa ministrom privrede / Foto: FoNet/Ministarstvo privrede

Radnici “Goše” tužiće državu, bivšeg i sadašnjeg vlasnika

Radnici fabrike šinskih vozila “Goša” iz Smederevske Palanke, koji štrajkuju već četiri meseca, najavili su da će tužiti državu, ali i bivšeg i sadašnjeg vlasnika. “Tužićemo sve – i državu, bivšeg i sadašnjeg vlasnika.

Ali kako ne verujemo našim sudovima, planiramo da idemo i do Strazbura“, istakao je Milan Vujičić, predsednik štrajkačkog odbora “Goše” za “Insajder”. Na pitanje da li imaju neke nove informacije o najavljenom putu u Slovačku na sastanak sa bivšim vlasnikom “Žos Trnava” iz ove zemlje, o čemu je prošle nedelje govorila premijerka Ana Brnabić, Vujačić je dodao da su o ovome radnici obavešteni, kao i svi građani, samo kroz izjavu premijerke. Podsetimo, u petak je premijerka izrazila očekivanje da će sledeće sedmice u Slovačkoj biti održan sastanak radnika “Goše” s bivšim vlasnikom. Istog dana, ministar privrede Srbije Goran Knežević uputio je poziv za sastanak direktoru “Lisnarta”, sadašnjeg vlasnika “Goše”.

Podsetimo, zaposleni u “Goši” u štrajku su zbog neisplaćenih zarada od 2014. godine, nepovezanog radnog staža i neoverenih zdravstvenih knjižica. Zbog teške materijalne situacije jedan radnik je 22. marta izvršio samoubistvo. “Goša” zapošljava 358 ljudi i bila je u vlasništvu slovačke firme “Žos Trnava”, koja ju je prodala kiparskoj kompaniji “Lisnart” za 4,2 miliona evra.