Nebojša Stefanović / Foto: FoNet, Nenad Đorđević

Slučaj privođenja građevinskog inspektora još nejasan

”Policija je reagovala kako bi zaštitila bezbednost moje porodice”, odgovorio je ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović na pitanje o slučaju građevinskog inspektora opštine Novi Beograd koji je, po prijavi, slikao u avgustu prošle godine nelegalne građevinske radove ispred njegove kuće, pa je zbog toga priveden.

Policija je, kako je naglasio, odmah pozvala tužioca i dalje je postupano po njegovim nalozima. Stefanović nije mogao da odgovori zašto je policija iz službenog foto-aparata izbrisala dva snimka radova ispred kuće u njegovom komšiluku, rekavši da “ne zna”.

Iz Odseka za inspekcijske poslove negiraju navode Trećeg osnovnog tužilaštva da se građevinski inspektor Opštine Novi Beograd nije legitimisao obezbeđenju ministra policije i potvrđuju da je oduzeti službeni foto-aparat inspektoru vraćen, ali tek nakon što su iz njega izbrisani snimci nelegalnih radova izvođenih ispred kuće Nebojše Stefanovića, prenosi BIRN.

Podsetimo, BIRN je otkrio je da je građevinski inspektor Opštine Novi Beograd Dragomir Jovanović priveden u avgustu 2016. godine dok je pokušavao da utvrdi ko i zbog čega izvodi neprijavljene radove ispred kuće ministra policije Nebojše Stefanovića. Tada je privedena i šefica opštinskog odseka za inspekcijske poslove Tatjana Đukić koja je uputila inspektora da proveri navode o radovima iz telefonske prijave. Kako BIRN saznaje, policiju je tokom saslušanja zanimalo ko je inspekciji prijavio nedozvoljene radove.