Sledeće godine navršava se 15 godina od ubistva Đinđića / Foto: FoNet

Šest radova u užem izboru za spomenik Zoranu Đinđiću

Žiri za izbor rada na osnovu kojeg će biti izgrađen spomenik Zoranu Đinđiću u prvom krugu konkursa odabrao je šest od ukupno 40 pristiglih radova, izjavio je za Tanjug gradski menadžer Goran Vesić.

U oktobru će biti izabaran najbolji rad koji će biti i realizovan, precizirao je Vesić, inače nekadašnji šef kabineta Zorana Đinđića, gradski odbornik i narodni poslanik Demokratske stranke početkom dvehiljaditih.

Podsećamo da se spomenik Zoranu Đinđiću podiže na inicijativu Aleksandra Vučića i da će, takođe na njegov predlog, biti postavljen na Studentskom trgu 12. marta 2018. godine, na 15. godišnjicu Đinđićevog ubistva.

Kako je Istinomer ranije pisao, Vučić je prošle godine obećao da će država po prvi put pomoći rad Fondacije Dr Zoran Đinđić, što se i dogodilo. U budžetu za 2017. izdvojeno je 10 miliona dinara za fondaciju čiji je cilj promovisanje ideja i vrednosti za koje se zalagao ubijeni premijer.

I Goran Vesić je, nekoliko dana nakon tadašnjeg premijera Vučića, javno obećao da će Grad Beograd u 2016. izdvojiti tri miliona dinara za rad fondacije, ali je Istinomer utvrdio da Grad od 2004. do kraja 2016. nije nikada davao dotacije ovoj fondaciji.