Dejan Anđus / Foto: N1

Uhapšen Dejan Anđus, mediji objavili snimak

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je Dejan Anđus, sportski novinar, uhapšen zbog sumnje da je iznudio 30.000 evra, a tu vest nekoliko sati ranije objavili su i beogradski tabloidi uz snimak navodne predaje novca.

TV Pink, Informer, Blic i neki drugi portali objavili su snimak na kome se vidi kako Anđus preuzima belu kovertu, ali se ne zna ko je napravio ovaj video, niti kako je više medija dobilo identičan snimak. Anđusova advokatica Vesna Golubović potvrdila je da je njen klijent uhapšen, da mu je određeno zadržavanje do 48 sati, ali je rekla da neće davati izjave do saslušanja.

Inače, ime Dejana Anđusa okružuju brojne kontroverze. Nekada je radio na radikalskom radiju Fokus, bio član redakcije Velike Srbije zajedno Aleksandrom Vučićem, a sada vodi sportsku emisiju – u kojoj često najviše govori o politici – na naprednjačkoj televiziji KCN. U poslednje vreme otvoreno kritikuje vlast, uključujući i Vučića, na televiziji na kojoj emisiju ima i poslanik naprednjaka Vladimir Đukanović Đuka. Pre tri godine optužio je Nebojšu Čovića da ga je fizički napao, a prema pisanju Insajdera, suđenje je u toku.

Novinarska udruženja tražila su od nadležnih da objave sve informacije o hapšenju Anđusa kako bi se zaustavile spekulacije o razlozima hapšenja, pošto su pojedini mediji pisali da je Anđus uhapšen upravo nakon učestalih kritika na račun vlasti.