Siniša Mali / Fonet - Beoinfo

Beograd daje tri milliona evra za jarbol i zastave

Nakon najave da će kod beogradskog Ušća biti postavljen jarbol od 120 metara, vredan gotovo dva miliona evra, gradonačelnik Beograda Siniša Mali pohvalio se kako će na svakom ulazu u Beograd biti postavljene po tri zastave – po dve srpske i jedna gradska.

U rebalansu budžeta može se videti da će zastave na deset lokacija koštati čak 1.1 milion evra.

Siniša Mali je obrazložio ove novonastale troškove u budžetu, između ostalog i viškom novca u gradskoj kasi. “Dovoljno smo bogata zemlja da izdvojimo deo novca i za srpsku zastavu i za srpsku trobojku. Ne vidim zašto bi to bilo kome bio problem, nikoga nismo ugrozili, nikoga nismo oštetili. Višak koji imamo (u budžetu) izdvojili smo za to”, rekao je Mali.

U rebalansu budžeta grada Beograda, usvojenom juče, može se videti da će jarbol visine 120 metara Beograđane koštati 230 miliona dinara (oko 1.9 miliona evra), a da će za nabavku i ugradnju zastava, koje će biti postavljene na deset lokacija, biti izdvojeno 134 miliona dinara (oko 1.1 miliona evra), piše Istinomer. Budući da je Mali rekao da će na ulazima u Beograd biti po tri zastave, zaključujemo da će biti postavljeno ukupno 30 zastava – svaka zastava tako će koštati više od 35.000 evra.

Podsećamo, Fiskalni savet je u novom izveštaju o stanju lokalnih finansija zaključio da se u prestonici ne izdvaja dovoljno za investicije, zbog čega veliki broj Beograđana i dalje nema pristup ispravnoj vodi za piće, niti kanalizaciji, dok deponija u Vinči “tinja i smrdi” već godinama.