Foto: FoNet, Zoran Mrđa

Beogradski advokati i dalje u sukobu

Novoizabrani predsednik Advokatske komore Beograd (AKB) Vladimir Gajić,  preuzeo je juče dužnost od svog prethodnika Slobodana Šoškića.

“Završene su sve neophodne izborne radnje i današnjim preuzimanjem dužnosti okončan je haos koji je vladao poslednjih meseci u AKB”, kazao je Gajić za “Blic”. On je dodao da suparnička struja koju predvodi advokat Jugoslav Tintor može da pokrene sudski postupak, ukoliko misle da su “oštećeni”, ali tvrdi da je njegov izbor jedini legitiman. “Ja sam za predsednika AKB izabran na Skupštini, koju je zakazao Upravni odbor i to je jedini legitiman i legalan način izbora. Da ne pominjem koliko sam više imao glasova”, rekao je Gajić.

Sukob beogradskih advokata traje već godinama. Nezadovoljna stanjem u Komori jedna struja organizovala je skupštinu 13. maja na kojoj je za predsednika izabran Jugoslav Tintor. Staro rukovodstvo ne priznaje te rezultate, već samo izbor Vladimira Gajića na skupštini 10 juna. Advokati okupljeni oko Jugoslava Tintora navode da ne mogu da uđu u prostorije koje su koristili: “Ono što se ovde desilo je strašno, a to je da je u ponedeljak u tri ujutru grupa od 15 nepoznatih lica, huligana upala na ova vrata i fizički iz prostora koje je držalo novoizabrano legalno rukovodstvo AKB izbacilo ljude nasilno na ulicu. Strašna je stvar da se noćas ovde desila advokatska Savamala“. Međutim, Gajić tvrdi da to nije tačno. “Niko nije upao. To je obezbeđenje koje radi na osnovu ugovora sa AKB. Tačno je da je dolazila patrola iz policije Starog grada koji su obavili jedan razgovor sa predstavnicima obezbeđenja i pošto nije bilo nikakvih problema patrola je napustila lice mesta“, navodi Gajić.