Performans Inicijative / Foto: Twitter/ Ne davimo Beograd

Mali se “raduje” izveštaju MUP-a

Predstavnici Inicijative “Ne da(vi)mo Beograd” juče su ispred Skupštine grada,  zapalili vatru u dva metalna bureta kako bi simbolično ukazali na problem deponije u Vinči koja gori već 20 dana.

Na buradima su bili zalepljeni plakati na kojima je pisalo “Pozdrav iz Vinče”. Inicijativa je organizovala akciju ispred Skupštine grada i zbog toga što se datum sednice dugo krio od javnosti. Predstavnik Inicijative Dobrica Veselinović rekao je da će se oni i dalje baviti temama iz gradskog života i zahtevati ostavku gradonačelnika Beograda Siniše Malog.

A gradonačelnik Mali je povodom izveštaja MUP-a o rušenju u Hercegovačkoj koji je prosleđen tužilaštvu izjavio da se „raduje izveštaju, ali da ne zna da li se njegovo ime spominje u ovom izveštaju“. „Kada bude dostupan javnosti, kad se bude videlo šta se i kako tamo desilo, nadam se, ako mene nema tamo, da će mi se neko od vas izviniti zbog svega što sam prošao proteklih godinu dana“, rekao je Mali odgovarajući na pitanje N1. A upitan da li je ili nije bio u nekoj vezi sa Hercegovačkom, odgovorio je da ga ne stavljaju u neprijatnu situaciju, odnosno da treba ostaviti nadležnima da odrade svoj deo posla. “Ne brinite vi za to, ja večno gradonačelnik neću biti sigurno. Ali ja kad odem iz ovog grada, ostaviću i sređene javne finansije, i vraćene stotine miliona evra Đilasovih dugova, i smanjen deficit i sređena javna preduzeća i preko 500 gradilišta… Beograd na vodi, Ikea, Hilton… Meni mandat ističe u aprilu naredne godine, ali iza mene ostaju rezultati”, rekao je Mali.