Skup ispred Skupštine Srbije / Foto: FoNet, Aleksandar Levajković

Saslušani svi napadači na novinare

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je juče da je u saradnji s tužilaštvom identifikovalo “sva lica koja se dovode u vezu sa medijskim navodima o događajima koji su se odigrali 31. maja ispred Doma Narodne skupštine u Beogradu”.

MUP je u saopštenju naveo da su te osobe saslušane, a da će izveštaj biti dostavljen nadležnom tužilaštvu. “Sektor unutrašnje kontrole MUP-a Srbije će u najkraćem periodu dostaviti izveštaj tužilaštvu o prikupljenim obaveštenjima i obavljenim proverama vezanim za postupanje policijskih službenika koji su bili angažovani na pomenutom skupu”, piše u saopštenju. Dodaje se da policija nastavlja provere vezane za krivične prijave koje su podneli učesnici skupa SNS ispred Skupštine 31. maja, protiv lica koja su ih, kako se navodi u prijavi, “vređala, provocirala, gađala predmetima i polivala vodom”.

Novinarska udruženja i opozicione političke partije zatražili su ranije od nadležnih da hitno identifikuju osobe koje su na dan polaganje zakletve predsednika Aleksandra Vučića fizički maltretirale novinare u centru Beograda.