Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

Kabinet gradonačelnika: Nadoknada “Neltu” ako dokaže vlasništvo

Eksproprijacija objekta kompanije “Nelt” na lokaciji „Beograda na vodi“ urađena je u skladu sa zakonom, a nadoknada će biti isplaćena kada kompanija u sudskom sporu dokaže da je bila vlasnik skladišnog prostora.

Ovo se navodi se u odgovoru “Insajderu” iz kabineta gradonačelnika Beograda, a dodaje se da „Nelt” trenutno vodi nekoliko sudskih postupaka u kojima pokušava da dokaže da je bio vlasnik objekata, pa zbog toga nije moguće da mu bude isplaćena naknada. „Ukoliko nadležni sudovi utvrde da je ova kompanija vlasnik, biće joj isplaćena naknada, kao što je i isplaćena svim drugim nespornim vlasnicima objekata na tom području“, dodaje se u odgovoru. Navodi se da je reč o uobičajenoj situaciji, s obzirom na to da se na području budućeg “Beograda na vodi” nalazi veliki broj objekata čiji je imovinsko-pravni status komplikovan, dapostoje razni sporovi, ali dodaju, da ti postupci ne mogu da zaustave postupak eksproprijacije. Podsetimo, “Nelt” je saopštio da im bez naknade konfiskovan skladišni prostor u Travničkoj ulici.

I ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović tvrdi da je u pitanju „čista eksproprijacija“.”To nije nikakva konfiskacija, već čista eksproprijacija. Ceo proces vezan za rušenje potpuno je zakonit, u skladu sa pravosnažnim sudskom presudom. Ne postoji nijedna mrvica koja je nezakonita”, rekla je ministarka.