Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

“Ne da(vi)mo Beograd”: Gradonačelnik se ponovo skriva

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” ocenila je juče da se gradonačelnik Beograda Siniša Mali ponovo sakrio od građana tako što je zbog najavljenog protesta građana koji zahtevaju njegovu smenu i odgovornost odložio sednicu Skupštine grada koja je bila zakazana za sutra.

Inicijativa u saopštenju ocenjuje da je posebno bitno da se snaga sistema pokaže na primeru gradonačelnika i drugih bahatih moćnika, a ne kao do sada na slabima, siromašnima i nemoćnima. “Sa nestrpljenjem očekujemo prvu sednicu Skupštine grada Beograda na čijem dnevnom redu se mora naći smena bahatog vođe nasilnika i rušitelja Beograda. Siniša, odbrojavanje je počelo! Vreme je za odgovornost”, navela je Inicijativa, koja podseća da je pozvala građane na protest nakon što je objavljeno da smena gradonačelnika nije na dnevnom redu sednice zakazane za 7. jun.

Inicijativa navodi da se ne sme dozvoliti da tužilaštvo ćuti više od godinu dana kada su gradonačelnikove afere u pitanju, a da sudski izvršitelji preko noći izbacuju ljude na ulicu zbog dugova.