Aleksandar Šapić / Foto: FoNet, Aleksandar Levajković

Još ne ruše nelegalne vikendice na Savskom keju

Članovi udruženja “Savski nasip” podsetili su na neispunjeno obećanje predsednika opštine Novi Beograd Aleksandra Šapića da će za osam dana početi rušenje nelegalno podignutih objekata na Savi.

“Pored Savskog nasipa nalaze se reni bunari iz kojih se crpi pijaća voda za stanovnike grada. Pored bunara i pored samog Savskog nasipa zakonom je zabranjena bilo kakva gradnja. Međutim na tom mestu izgrađeno je preko 150 vikendica, tako da mi tražimo da se krene sa tim rušenjem. Aleksandar Šapić je obećao da će krenuti sa rušenjem 20 vikendica za koje ne postoji ni zahtev za legalizaciju, međutim po isteku roka od osam dana on nije ni počeo sa rušenjem”, rekao je Oliver Radović iz udruženja “Savski nasip”. Ovo udruženje izražava nezadovoljstvo i zbog toga što Savskim nasipom saobraćaju automobili, a apeluju na nadležne da sruše nelegale objekte ili će u suprotom, kako najavljuju, narednih dana početi sa protestima i blokadom prilaza nasipu.

Podsetimo, Šapić je 23. maja novinarima „Insajdera“ kazao da su rešenja za rušenje dvadesetak nelegalno izgrađenih objekata na Savskom keju odštampana i da će u toku tog dana biti okačena na kuće čime se stiče legalno pravo za njihovo rušenje u roku od osam dana. On je za N1 kazao da je Opština sastavila spisak prioriteta kada su nelegalni objekti u pitanju, a među njima su 205 objekata na javnim površinama i 125 na Savskom nasipu. Inače, na Savskom nasipu nalaze se i nelegalno izgrađene vikendice sinova, sada već bivšeg, predsednika Republike Tomislava Nikolića.