Foto: FoNet/Ministarstvo građevinarstva

Mihajlović: Sledeće godine auto-put Kragujevac – Batočina

Auto-put Kragujevac – Batočina, u dužini od 24 kilometra, biće završen do polovine 2018, izjavila je juče ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je precizirala da će do kraja juna ove godine biti završeno 18,5 kilometara, a da će do polovine naredne godine biti izgrađeno preostalih pet kilometara na delu trase kroz Batočinu. Kako je naglasila, trenutno se radi projekat za tu deonicu, koji treba da bude završen u septembru, posle čega će uslediti raspisivanje javnog poziva za izbor izvođača radova. “Ovaj auto-put je važan za ovaj deo Srbije s obzirom na to da spaja Kragujevac sa Koridorom 10. Njegova izgradnja počela je još 2009. godine i mislim da je strašno što već davno nije završen”, kazala je ministarka.

Podsetimo, početkom avgusta prošle godine ministarka je pustila u saobraćaj deonicu ovog auto-puta, dužine šest kilometara, ističući da se kompletan završetak radova i povezivanje sa Koridorom 10 očekuje do kraja 2017. A još u novembru 2013. tadašnji ministar za regionalni razvoj Igor Mirović tvrdio je da će “put punog profila sa četiri trake od Kragujevca do Koridora 10” biti završen – do 2015. godine.