Foto: Istinomer

Komunalna policija želi da promeni imidž

Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave objavilo je tender za analiziranje stavova javnosti o radu Komunalne policije i obaveštavanje javnosti o aktivnostima.

Kako se navodi, ponuđač će biti u obavezi da izradi strategiju koja bi definisala aktivnosti za promenu i jačanje imidža Komunalne policije i izgradnju pozitivne reputacije. Izrada integrisane strategije komunikacije u periodu od 1. jula do 31. decembra ove godine, trebalo bi da uključi tradicionalne medije, internet, društvene mreže, stručnu javnost i kreatore mišljenja. Između ostalog, ona podrazumeva i pripremu i produkciju šest animiranih videa za društvene mreže kojima upravlja Ministarstvo.

Podsetimo, u proteklom periodu građani su se više puta žalili na nesavestan rad i bahat odnos pripadanika ove službe. Između ostalog, 25. septembra 2015. na Savskom šetalištu, u blizini restorana “Savanova”, Komunalna policija zabranila je snimanje ekipi Istinomera i napisala prekršajne prijave uz obrazloženje da se ekipa nalazila na gradilištu. Zaštitnik građana je potom utvrdio da su komunalci postupali nezakonito i da su za 10 minuta napravili čak 30 prekršaja, među kojima su i upotreba fizičke sile i pretnje da će oštetiti opremu. Mesec dana kasnije pripadnici Komunalne policije sprečili su i novinare KRIK-a da gradonačelniku Siniši Malom postave pitanje. Novinarima su uzeli fotoaparat i mobilni telefon i obrisali snimke.