Milan Stamatović / Foto: FoNet, Zoran Mrđa

Stamatović: Vučiću smeni i uhapsi Zoranu Mihajlović

Predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović zatražio je juče od premijera Srbije Aleksandra Vučića da hitno smeni i uhapsi ministarku građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zoranu Mihajlović.

On je kazao da to zahteva “zbog počinjenih krivičnih dela i pokušaja krađe 2.213 hektara” državnog zemljišta na Zlatiboru. “Dokumentacija potvrđuje da je Mihajlović podnela krivičnu prijavu protiv svojih saradnika u Ministarstvu i optužila ih za poklanjanje spornog zemljišta privatnim licima”, navodi se u saopštenju opštine. . On je “zamolio” vlast da pokaže dokumentaciju za izgradnju projekta “Beograd na vodi”, kako bi se Zlatiborci “sami uverili na koji način se dobijaju potrebne građevinske dozvole”. “Pošto ne postoji nijedan drugi način da se legalnim putem stopira izgradnja gondole na Zlatiboru, najlakše je iz najuticajnije institucije u državi, Vlade Srbije osuditi Milana Stamatovića na fizičku likvidaciju kako bi se ostvarili ciljevi naprednjačke vlasti”, rekao je Stamatović.

S druge strane, ministarka Mihajlović poručila je Stamatoviću da “ne preti oružjem”, već da poštuje zakon. “Jer je Stamatović kao ključni dokaz svoje nevinosti upravo naveo dozvolu za nošenje oružja. Možda se u Srbiji nekada mahalo i pretilo oružjem, ali to vreme je prošlo”, rekla je ministarka. Ona je napomenula da Ministarstvo insistira samo na tome da zakon važi za sve, pa i za Stamatovića, “koji mesecima namerno ne podnosi kompletnu dokumentaciju za dobijanje građevinske dozvole za gradnju gondole, jer ovaj projekat želi da koristi za svoju političku kampanju”.