Aleksandra Jerkov / Foto: FoNet/TV FoNet

Administrativni odbor o REM-u i broju zaposlenih

Administrativni odbor Skupštine Srbije usvojio je juče predloge o maksimalnom broju zaposlenih u više državnih organa, organizacija i nezavisnih tela, a najviše rasprave bilo je o radu REM.

Predlog REM-a o maksimalnom broju zaposlenih predstavila je članica Saveta tog tela Olivera Zekić koja je navela da REM trenutno ima 82 radnika, a da plan o maksimalnom broju zaposlenih predviđa 105. Poslanica DS Aleksandra Jerkov želela je da zna šta tačno rade zaposleni u REM-u i da li je tom telu potrebno “pojačanje” u službi za nadzor i analizu emitera. “Da li ste vi u REM-u zadovoljni načinom nadzora i analizom emitera”, pitala je Jerkov i dodala da su mediji “prepuni govora mržnje, zloupotreba i optužbi koje su zabranjene zakonom”. Komentarišući da je u službi za odnose sa javnošću REM-a zaposleno pet osoba, Jerkov je pitala da li je njihov posao da nađu izgovor zbog čega REM nije u mogućnosti da izrekne kazne emiterima. Ona je ocenila da je, s druge strane, REM bio veoma ažuran kada je SBB stavio N1 na prvo mesto na listi kanala. Jerkov je dodala da REM nema stav o tome zašto je jedan predsednički kandidat tokom predizborne kampanje 49 puta bio zastupljeniji od svih drugih kandidata.

Olivera Zekić je na to odgovorila da je “politička priča” da REM ništa ne radi. “Da li vi hoćete da nam uskratite pravo da imamo službu za odnose s javnošću, pa da angažujemo neku agenciju”, kazala je Zekić. Ona je dodala da je REM reagovao u slučaju N1, jer je to SBB uradio van zakona, a REM određuje kako se numerišu kanali. Zekić je napomenula da članovi REM-a nemaju pravo da kažu da li su zadovoljni ili ne radom tog tela, već će to učiniti Skupština kojoj je REM odgovoran.