Foto: FoNet/MUP

Bez istrage u slučaju oružja pronađenog u Jajincima

Šest meseci nakon pronalaska arsenala oružja u blizini porodične kuće premijera Aleksandra Vučića u Jajincima istraga još nije otvorena.

U toku je predistražni postupak zbog čega, kažu iz Višeg javnog tužilaštva, ne mogu da daju više informacija. Portparolka Višeg javnog tužilaštva Tatjana Sekulić izjavila je za portal “KRIK” da je tužilac odmah po pronalasku oružja uputio zahtev policiji za prikupljanje važnih činjenica i dokaza čime je otvoren predistražni postupak. “Do sada je u postupku ispitano više desetina lica sa kojima su obavljani razgovori u svojstvu građana, dati su nalozi za DNK veštačenja, upoređivanja sa tragovima pronađenim na licu mesta, a u toku je preduzimanje i drugih istražnih radnji u predistražnom postupku“, rekla je Sekulić. Ona je istakla da će tek nakon što se ova faza završi tužilac biti u mogućnosti da oceni da li je i ko počinio krivično delo.

Podsetimo, krajem oktobra prošle godine u šumi u blizini porodične kuće premijera Vučića pronađeni su sanduci sa oružjem u kojima se nalazila zolja, nekoliko ručnih bombi i municija. Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović tada je izrazio zabrinutost za bezbednost premijera navodeći da bi u pitanju mogla biti priprema atentata.