Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

Demonstranti “peglali listiće”

Protest “Protiv diktature” održan je i sinoć u Beogradu. Stotinak demonstranta posle 18 sati okupilo se na platou ispred Skupštine Srbije, a sa sobom su poneli i – dasku za peglanje.

Oni su ispred zgrade RIK-a simbolično peglali glasačke listiće i delili ih građanima, koji su ih potom ubacivali u glasačke kutije i za to dobijali “nadoknadu” – sendvič i nevažeći novac “Sorošev dolar”. Na “novčanici” piše da je to “legalna valuta za sve strane plaćenike, žutu bagru, crvenu bandu ljude sa “f” šifrom i pijanu i drogiranu studentariju”.

Inače, pojedini učesnici “Protesta protiv diktature” od kojih se, pre nekoliko dana, odvojila grupa studenata, nezadovoljna dosadašnjim tokom demonstracija i odlukama koje su ih pratile, izjavili su za “Danas” da su ponovo u kontaktu sa tom grupom i da će pokušati da nađu način da zajedno deluju u narednim danima.  A kako su najavili iz nove grupe “Kulturom protiv diktature”, njihove akcije trebalo bi da počnu već za nekoliko dana, a cilj im je da se “sačuva duh protesta od pre Uskrsa”, pa će formulisati konkretnije zahteve koji “zapravo mogu da promene nešto i doprinesu promenama u društvu nabolje”.