Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

Vučić: Mali od leta neće biti gradonačelnik Beograda

Ostavku na funkciju gradonačelnika Siniša Mali će podneti verovatno tokom leta, neće čekati raspisivanje narednih lokalnih izbora u Beogradu.

Ovo je juče kazao premijer Srbije Aleksandar Vučić, ističući da je to zbog “sveopšte kampanje” koja se vodi protiv Malog “u kojoj ne možete da radite”. Međutim, ni nakon skoro godinu dana od kada je prošlog juna premijer izjavio da iza nelegalnog rušenja u Savamali “nesumnjivo stoje najviši organi gradske vlasti u Beogradu” naglašavajući da će “oni će snositi i krivičnopravnu i prekršajnu i svaku drugu vrstu odgovornosti”, Mali nije snosio nikakve posledice. Takođe, nakon što je bivša supruga Siniše Malog u intervjuu za portal KRIK govorila da je on dobio puno starateljstvo nad troje maloletne dece za samo nekoliko meseci, iako sudski postupci dobijanja starateljstva nad decom u Srbiji mogu da traju i do pet godina, sve je završeno “dogovorom bivših supružnika”. Osim toga, Marija Mali je govorila o učešću bivšeg supruga u slučaju “Savamala” , ali i otkrila  detalje o imovini koju on ne vodi na svoje ime, kao i o drugim sumnjivim poslovima, ističući da za većinu tvrdnji ima dokaze.

Podsetimo, još u novembru 2013. Aleksandar Vučić je predstavljajući Malog kao  predsednika privremenog veća Beograda, naglasio da on neće biti kandidat SNS-a za gradonačelnika, niti će biti na izbornoj listi te stranke na lokalnim izborima. Međutim, kada su raspisani izbori za Skupštinu grada Beograda, Siniša Mali se našao na listi kandidata za odbornike, a nakon izbora postao je gradonačelnik.