Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

Demonstranti toalet-papirom zasuli RTS

Protest “Protiv diktature”, 25. po redu, održan je sinoć u Beogradu. Učesnici protesta okupili su se na Trgu Nikole Pašića odakle su oko 19 časova krenuli u šetnju Takovskom ulicom do zgrade RTS-a u Aberdarevoj ulici.

Kolona od oko 300 učesnika zatim je došla do jednog od ulaza u RTS, a potom su zgradu zasuli rolnama toalet-papira. “Posle određenih fizioloških potreba, neophodno je koristiti toalet papir”, rekla je sa razglasa jedna učesnica. Demonstranti su nastavili sa skandiranjem: “Obrišite usta”.  Deo demonstranata je tokom trajanja Dnevnika ležao na parkingu ispred zgrade RTS-a uzvikujući “Hoćemo uživo”, a prethodno su emitovali svoj “Dnevnik” u kome su sa razglasa puštali izjave Aleksandra Vučića, Ivice Dačića, kao i Jugoslovenske levice (JUL). “Budući da naš javni servis u udarnim terminima emituje reprize nekada popularnih serija i mi ćemo večeras imati reprizu dnevnika sa protesta. Nećemo odustati dok nas RTS ne uključi uživo za vreme emitovanja Dnevnika 2”, saopštili su ranije učesnici protesta.

Skup je završen oko 20.30 ispred Doma Narodne skupštine, a učesnici su najavili novo okupljanje za danas u 18 časova. Protest “Protiv diktature” u Novom Sadu neće se održavati narednih dana, a organizatori su pozvali građane da se pridruže sindikalnim protestima koji će 1. maja biti organizovani u Beogradu. Kako je saopšteno na Fejsbuk stranici “Protiv diktature i sistema Novi Sad”, organizatori protesta iz Novog Sada su u Beogradu, gde zajedno sa studentima iz ostalih gradova rade na strategiji i planiranju načina za ostvarivanje svojih zahteva.