Gradonačelnik Beograda Siniša Mali / Foto: FoNet, Dragan Antonić

Grad Beograd nije prijavio nijedan poklon dobijen u 2016.

Agencija za borbu protiv korupcije objavila je Katalog poklona koje su primili nosioci javnih funkcija za prethodnu kalendarsku godinu, a Grad Beograd nije prijavio da je primio ijedan protokolarni i prigodan poklon, saopštila je juče ta agencija.

Najviše poklona prijavili su Generalni sekretarijat predsednika Republike, Vlada Srbije, Narodna skupština i ministarstva odbrane, trgovine, turizma i telekomunikacija, unutrašnjih poslova, spoljnih poslova, građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kao i Vlada Vojvodine. Na lokalnom nivou, kako se ističe, najviše poklona prijavili su Novi Sad, Užice i Kragujevac.”Najčešći pokloni su knjige, slike, fotografije, plakete, vina i druga alkoholna pića. Najveći broj poklona su protokolarni”, navela je Agencija.

Kako se ističe u saopštenju “iznenađuje činjenica” da Grad Beograd nije prijavio da je primio ijedan protokolarni i prigodan poklon, “uprkos tome što je Agencija u novembru 2016. održala obuku gradskim funkcionerima, kada im je posebno ukazala na obavezu prijave”.