Foto: FoNet, Aleksandar Koković

Gradnja Nacionalnog stadiona krajem ove ili početkom 2018.

Generalni sekretar Fudbalskog saveza Srbije Jovan Šurbatović izjavio je da se nada da će izgradnja Nacionalnog stadiona početi krajem ove ili početkom sledeće godine.

“U toku su ubrzane pripreme na projektu izgradnje Nacionalnog stadiona. Imamo izuzetno dobru saradnju sa Ministarstvom omladine i sporta, kao i sa drugim resornim ministarstvima. Trenutno tražimo pogodnu lokaciju i mislim da ćemo uskoro uz pomoć UEFA i FIFA doći do projekta novog stadiona”, rekao je Šurbatović.On je podsetio da će Nacionalni stadion biti kapaciteta od minimum 55.000 mesta kako bi Beograd mogao u bliskoj budućnosti da se kandiduje za domaćinstvo finala Lige šampiona i Lige Evropa.

Podsetimo, o izgradnji Nacionalnog stadiona govorio je premijer Aleksandar Vučić na prijemu fudbalske reprezentacija nakon pobede u Elbasanu protiv Albanije, u oktobru 2015. On je tada izjavio da će Vlada Srbiji u tu svrhu izdvojiti 150 miliona evra. “Ne znam da li može da se preuredi Zvezdin ili Partizanov stadion, ali tu bi bilo svađe. Tih 150 miliona bi bilo dobro trošenje novca i nisu bačene pare. FSS mora da spremi rešenje”, rekao je Vučić. On je naglasio da će novi stadion morati da bude najbolji u regionu i da prima 50.000  ili 60.000 gledalaca.