Rušenje u Hercegovačkoj / Foto: FoNet, Nenad Ðorđević

Sutra protest povodom godišnjice rušenja u Savamali

Inicijativa “Ne da(vi)mo Beograd” najavila je za sutra protest i protestnu šetnju pod nazivom “Tragovima fantoma”, povodom godišnjice rušenja objekata u Savamali.

Kako su naveli organizatori, protest su podržali i studenti koji protestuju “Protiv diktature”, kao i Vojni sindikat Srbije, Policijski sindikat Srbije, Nezavisni sindikat prosvetnih radnika Vojvodine i Nezavisno udruženje nezaposlenih Srbije.”Razlozi za izlazak na ulice prevazilaze pojedinačne zahteve i povode, a ogromno nezadovoljstvo uslovima rada i života, nagomilanim aferama, kao i bahato i bezobzirno ponašanje nasilnika i kriminalaca na vlasti ujedinjuje i spaja građane koji se ne mire sa ovakvim stanjem”, saopštila je Inicijativa. Dolazak na protest najavili su i pokreti iz drugih gradova Srbije – “Podrži RTV” iz Novog Sada, Udruženi pokret slobodnih stanara i vlasnika privatnih zgrada iz Niša i Lokalni front iz Kraljeva, kao i drugi.

“Rušenje Hercegovačke ulice i Beograd na vodi ipak su samo najočitiji primeri kako ‘razvoj’ i ‘napredak’ izgleda u glavama bahatih nasilnika na vlasti. Pored toga, najavljuju se novi Beogradi na vodi na Adi Huji i na Sajmištu, najavljuje se rušenje Hipodroma, novi tržni centri na mestima gde su nekad bile fabrike, nove rasprodaje zemlje i preduzeća kao što su PKB-a i Sava Centar, dok zakulisne radnje oko deponije u Vinči tek dobijaju maha”, zaključeno je u saopštenju. Okupljanje je zakazano za 18 časova, u Hercegovačkoj ulici.